Søndag d. 21. januar var dagen oprundet: Første bøfsandwich skulle fortæres og vurderes ud fra en stribe nøje udvalgte kriterier. Vi havde på forhånd ud fra erindring - og en let Google-søgning - bestemt, at en rigtig bøfsandwich skal bestå af en burgerbolle, en hakkebøf, ketchup og remoulade, rødbeder og syltede agurker, rå og/eller ristede løg, samt en ikke uanselig mængde brun sovs. Og det er følgelig op til vores kritiske gane at vurdere, om ingredienserne er korrekt afstemt og distribueret i den rigtige rækkefølge. Dette ud fra en skala fra 1 til 10.
Allerførst skulle vi bestemme, hvor første måltid skulle indtages, og valget forekom ret let: Fontænen. Denne klassiske grillbar i hjertet af Aalborg måtte om noget sted kunne servere en bøfsandwich. Og vi blev da heller ikke skuffet. Menu-oversigten på væggen afslørede, at vi her kunne få en "dobbelt bøfsandwich" til 39,50 kr.
"To af dem", kvækkede Jakob og sendte et 'no-nonsense'-blik til de to grill-jomfruer bag disken, som straks gik i gang. Imens satte vi os ved et bord ved vinduet og gned os forventningsfuldt i hænderne. Der gik ikke fem minutter, så stod de to moppedrenge, som du ser på billedet ovenfor, foran os. Klik på billedet for en større version - det er det værd.
Sikke et syn! På vores bord stod en tilsyneladende formfuldendt bøfsandwich. Et klart 10-tal for udseende og præsentation.
Det første der sprang i øjnene var den smukke, brune sovs, hvorpå sandwichen knejsede. Som en ø af lækkerier i et hav af lykke (strammer jeg den nu? ;-) Vi måttte som det første smage på sovsen. Jo, den havde den rette konsistens; ikke for tyk og ikke for tynd. Og smagen bar tydeligt præg af "hjemmelavet". Ikke noget med Knorr-terninger og mel her. Et klart 10-tal.
Det næste, vi bemærkede, var den fine brug af det forskellige tilbehør. Først og fremmest havde man frækt valgt at lægge rødbeder og agurker ved siden af sandwichen. På den måde kunne man selv dosere sin brug af det sure, som ellers kan have en tendens til at dominere smagen, og samtidig gjorde det retten noget lettere at håndtere. Godt tænkt. Ristede og rå løg havde man mesterligt og rundhåndet fordelt på toppen af bollen. Dette gav ikke blot et æstetisk fint udtryk, men sikrede samtidig at løgene ikke druknede inden i bollen og blev til en klæbrig dej. Igen: Godt tænkt. På den negative side i tilbehørs-afdelingen var brugen af kethup og remoulade, som man godt kunne have holdt lidt igen med. Men alt i alt et solidt 9-tal for tilbehør.
Et hurtigt løft i bollen afslørede, hvorfor Fontænens udgave af en bøfsandwich blev kaldt 'dobbelt': Man havde nemlig puttet ikke én men to bøffer i. Stor ros for det. Bøfferne kunne dog ikke sige sig fri for at have en lidt for tydelig smag af Tulips transportbånd over sig. Ikke nogen katastrofal smag, men dog nok til at karakteren her kun kunne snige sig op på 8.
Mens vi gumlede os igennem sandwichen - som smagte rigtig, rigtig godt - blev vi enige om, at man måske godt kunne satse på en lidt hårdere ristning af bollen. Det kræver sin bolle at stå imod sådan en syndflod af sovs og snask, så bollen (i øvrigt en helt rigtig 'stor burgerbolle med sesam') virkede en smule blød og svampet. Vi uddelte prompte et 8-tal.
Sammenlagt blev vurderingen som følger:
- 10 for udseende og præsentation
- 10 for sovs
- 9 for tilbehør
- 8 for bøf
- 8 for bolle
Nu skulle det så blive spændende om dette måltid kunne overgås. Vi måtte have noget at sammenligne med...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar